Bra märken

Det finns flera riktigt bra märken på månadslinser ute på marknaden. Du väljer naturligtvis det märke som passar dina ögon bäst. Många av dem har olika egenskaper som passar olika personer bättre eller sämre. Ofta kommer man fram till vilket märke man ska köpa tillsammans med sin optiker när man provar ut linser första gången. Och har man ett märke man vet passar, ja då är det antagligen bästa att hålla sig till det.

Nu tänkte vi presentera några av de märken på månadslinser som säljer bäst just nu. Det är bland andra: Acuvue, Air optix och Frequency 55. Självklart så finns dessa märken hos de flesta optikerbutiker men något man kan råka ut för är att dem har ”brandat” sina linser i butiken. Det betyder att samma märke som du köper där kan heta något helt annat i original. Detta är något som är bra att ha koll på sedan när man ska beställa sina linser online och få dem billigare. Dessutom är det så att olika optikerkedjor döper om samma märke till olika namn. Man gör det för att du som kund ska tro att just denna linssort enbart finns hos optikern och för att det ska kännas mer exklusivt. Så om du till exempel köper linser av originalmärket Air optix så kan det gå under namnet iWear XR Comfort hos Specsavers men under namnet Easyvision Elite om du köper dem hos Synoptik. Ja det är ganska krångligt det här med branding och märken på månadslinser men det finns en jättebra lösning. Det är nämligen så att de flesta linsbutiker online vet om det här (så klart) och har därför ofta listor på de olika märkena och vad dem heter hos olika optikkedjor.

Så varför är det så då att priserna ändå kan variera mellan olika originalmärken? Det beror på en hel del olika faktorer. Dels beror det på vad linserna är tillverkade i för material och dels på vad du har för synfel.