Onlineshopping

Att köpa linser är ofta otroligt mycket billigare online än hos din lokala optiker. Detta beror på ett flertal olika faktorer; din optiker har en dyr lokalhyra, din optiker kan inte ha lika stora partier i lager och behöver lägga mer pengar på personal. När du shoppar linser online så har dem ofta stora egna lager vilket gör att dem kan ta in större partier vilket i sin tur ger billigare priser utan mellanhänder. Dessutom behöver en linsbutik online inte betala dyr lokalhyra i centrala delar av en stad eller personalkostnader för stor personalstyrka. Men att köpa linser online första gången kan kännas lite läskigt för vem som helst. Därför har vi här på manadslinser.net tagit fram en bra checklista för dig som vill shoppa linser online första gången.

Steg 1

Först och främst gäller det att ha ett färskt recept från en professionell optiker. Det får du genom att boka tid för linsundersökning och genomföra den. Receptet du får ska då innehålla följande; styrka, baskurva, diameter och vilken sorts lins du behöver. Vad räknas som ett färskt recept då? Jo minst en gång om året är det rekommenderat att man kollar upp sin syn både för linser och glasögon.

Steg 2

Om du tillsammans med en optiker provat ut linser och dem är av ett specifikt märke så kan det vara bra att hålla sig till det. Då vet du säkert att linserna passar dina ögon och fungerar för dig. När du får hem linserna ska man även alltid försäkra sig om att det är linser vars bäst före datum inte gått ut.

Steg 3

Prisjämför alltid mellan flera olika linsbutiker online innan du beställer. Det kan skilja ganska många kronor mellan de olika. Det kan även vara bra att kolla om dem har eget lager eftersom dem då oftast har en bättre och snabbare leveranstid. Dessutom kan der vara bra att läsa några recensioner skrivna av tidigare kunder. Det kan även vara bra att välja en linsbutik som har en kundtjänst som är lätt att nå. Vidare så är det bra att kolla upp vilken form av bytes/ångerrätt du har i respektive linsbutik.

Steg 4

När du köpt dina linser är det alltid bra att gå på det som kallas efterkoll i dagligt tal. Det vill säga boka en tid hos din optiker och undersök om linserna sitter bra på dina ögon. Får du rekommendationer av optikern så är det alltid bäst att följa dem eftersom att optikern antagligen vet bäst när det gäller dina ögon. Skulle du få några som helst problem med ögonen ska du alltid uppsöka en ögonläkare eller optiker så att eventuella infektioner eller skador på ögonen kan åtgärdas snabbt.